Forside Kontakt
Maintech

Sauer-Danfoss

Sauer-Danfoss som tilhører Danfoss koncernen, er en af de mest omfattende implementeringer, Maintech har gennemført i Danmark.

Virksomheden har fabrikker i hele verden herunder en stor site i Nordborg på Als, der består af tre forskellige forretningsenheder.

Maximo løsningen som Maintech påbegyndte implementeringen af i år 2000, har snart været i drift ti år. Løsningen sikrer en optimal vedligeholdelse af mere end 1.000 forskellige produktionsmaskiner og anlæg, herunder robotter, transportbånd og bearbejdningsmaskiner.

Systemet understøtter bl.a. alle aktiviteter der har med:

  • Fejlindmelding
  • Historik
  • Forebyggende vedligehold
  • Jobplanlægning
  • Lagerstyring
  • Tilbagemelding
  • Standardjob
  • Fejl/årsags historik

Løsningen er baseret på en 70 samtidig bruger løsning, hvilket svarer til at der er omkring 250 brugere der anvender systemet i det daglige. Maximo giver brugerne et overblik alle de forebyggende vedligeholdsaktiviteter der er forfaldne, samt mulighed for at se hvilke der er overskredet ifølge planlægningen, kritiske eller blot mangler en teknisk tilbagemelding.

Fejl/årsagsopbygningen i Maximo giver Sauer-Danfoss mulighed for at finde frem til hvor bestemte ændringer kan medfører en optimal drift og dermed bedre udnyttelse af produktionskapaciteten.

Den analytiske historik, som bliver struktureret i kraft af fejl/årsags historikken, giver langt større værdi end hvis der udelukkende havde været historik i form af fri tekst.

Maximo er integreret med SAP, så information om reservedelsforbrug fra lagre mod opgaver og maskiner opsummeres i Maximo og formidles videre i SAP. På den måde opdateres begge systemer om henholdsvis forbrug og varemodtagelser samtidig med at omkostningerne for lagertrækket fordeles på de respektive afdelinger.

Maximo er installeret på en server i Nordborg og på sigt vil løsningen i kraft af den nye Maximo version, kunne implementeres på andre site i verden, baseret på en lokal server installation i Nordborg.

Multi Site og multi sprog funktionaliten giver brugerne mulighed for at få skærmbilleder i deres sprog, afhængig af hvilken bruger profil de har.

Sammenholdt med at systemet er en ren WEB applikation sikrer muligheden for én applikation til mange forretningsenheder, uafhængigt af geografi og sprog.

Hvis du vil læse mere, har vi en ældre artikel, som har været bragt i DDV bladet Drift & Vedligehold skrevet af Sauer Danfoss tidligere projektleder Martin Hell. Klik her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maintech Consult A/S  -  Søndervangs Allé 26 - DK-2500 Valby  -  Tlf. +45 36 30 20 87  -  E-mail info@maintech.dk